Broeierij David neemt deel broeierij-activiteiten van Spoormans over

Broeierij David breidt zijn activiteiten uit met een deel van de broeierij-activiteiten van Spoormans.
Door een verdere specialisatie en focus bij Spoormans op pluimveevoeders, worden de broeierijen en opfok- en vermeerderingsbedrijven overgedragen aan gespecialiseerde broeiers, waaronder Broeierij David.

Vanaf 1 april 2018 zal Broeierij David de productie en verkoop van ééndagskuikens overnemen voor de regio’s Frankrijk, West-Vlaanderen en een gedeelte van Oost-Vlaanderen.
Daarnaast zullen de eigen opfok- en vermeerderingsbedrijven van Spoormans in Nevele en Assenede worden overgenomen door Broeierij David.

Wij zijn ervan overtuigd, samen met alle andere betrokken partijen, dat deze beslissing de klanten alleen maar ten goede zal komen. Zo kan elke partij zich toespitsen op zijn kernactiviteiten en een passende service bieden.

Geert David geeft een woordje uitleg in het Persbericht: “Enerzijds zagen wij een grote opportuniteit in het aanbod van opfok- en vermeerderingsbedrijven gelegen in de directe omgeving van onze broeierij. Anderzijds bood dit een unieke kans om ons marktaandeel in de verkoop van ééndagskuikens in Vlaanderen en Noord-Frankrijk te versterken en dit in samenwerking met een historisch gezien belangrijke en betrouwbare partner voor de vleeskuikenhouderij. Naar de toekomst toe hebben wij als voornemen om deze nieuwe opfok-, vermeerderings- en vleeskuikenrelaties verder uit te bouwen en te optimaliseren in functie van ons doel om steeds kwaliteitsvolle ééndagskuikens bij onze klanten af te leveren.”

Het volledige Persbericht met meer informatie omtrent de veranderingen
kan je nalezen op volgende link: klik hier.

Kuikens

Terug naar overzicht